Akumulatorji za plovila iz VARTE®

Jadrnica na odprtem morju pod modrim nebom

Radi jadrate? Si želite brezskrbnega jadranja na svoji jahti ali čolnu? Potem boste morali poskrbeti, da bo vaše plovilo vedno preskrbljeno z energijo, tako da vam bo vsak izlet v užitek. VARTA® ponuja različne vrste akumulatorjev za motorne čolne, jahte, motorne jahte in električne čolne. Svinčeno-kislinska tehnologija z elektrolitom, napojenim na stekleni volni, pomeni, da je akumulator odlično odporen na udarce in tresljaje ter zato idealen za visokozmogljive čolne. Ko je govor o osnovni opremi, kot so navigacijski sistem, osvetlitev notranjosti in hladilnik, po drugi strani pa tudi luksuzne drobnarije, kot so satelitska TV, mikrovalovna pečica in pomivalni stroj, se lahko na naše akumulatorje povsem zanesete. Ko so namreč vklopljene vse te naprave hkrati, mora akumulator poskrbeti za izjemno delovanje celotnega sistema.

Akumulatorji VARTA® za plovila

VARTA® ponuja široko paleto akumulatorjev za plovila: Professional Deep Cycle AGM, Professional Deep Cycle, Professional Dual Purpose AGM, Professional Dual Purpose in Professional Starter. Vsak med njimi ima svoje prednosti, ki jih prinaša različnim vrstam čolnov. Akumulator Professional Deep Cycle AGM je bil posebej zasnovan za električne čolne in jahte, zaradi zelo nizke stopnje samopraznjenja pa je idealen za sezonsko uporabo. Akumulatorji Professional Deep Cycle so bili zasnovani za redno globoko praznjenje svoje kapacitete pred ponovnim polnjenjem. Akumulatorji Professional Dual Purpose AGM so namenjeni plovilom za prosti čas z zmernimi potrebami po oskrbi z energijo. Uporabljati jih je mogoče za zagon motorja ali za dodatno opremo in elektroniko na krovu. Akumulatorji Professional Dual Purpose so bili zasnovani za plovila z nizkimi energijskimi potrebami ter za dolgotrajno uporabo brez vzdrževanja. Akumulatorji Professional Starter so bili izdelani za vse majhne plovila in ne potrebujejo vzdrževanja.

Tehnologija akumulatorjev za plovila

Če svoj prosti čas radi preživljate na odprtem morju, potem boste zagotovo potrebovali akumulatorje VARTA® Professional; imajo namreč višjo ciklično vzdržljivost in daljšo življenjsko dobo. Preden akumulator vgradite, preverite, ali je do konca napolnjen, s čimer boste poskrbeli, da bo njegova življenjska doba zares dolga (naš priporočeni polnilni tok je približno 10 % navedenega toka v amperih). Upoštevati je treba tudi, da akumulator daljša obdobja ne bo v uporabi (kar je pri akumulatorjih za plovila pogosto). Akumulator z nizko stopnjo praznjenja je zelo primeren za ohranjanje svoje moči.

Akumulatorji VARTA® za plovila ne potrebujejo vzdrževanja

Naši akumulatorji VARTA® za plovila ne potrebujejo vzdrževanja, saj ne moremo tvegati, da bi na odprtem morju vaše ključne komunikacijske zveze ali navigacijski instrumenti nenadoma ostali brez napajanja.

VARTA® Iskalnik akumulatorjev


Ste strokovnjak? Uporabite naše napredno iskanje na VARTA Partner Portal.

VARTA® Iskalnik trgovcev

Poišči druge trgovce