Avtomobilski akumulatorji VARTA®

Kako najti pravi akumulator za svoj avtomobil?

Veliko dejavnikov je pomembnih za iskanje pravega akumulatorja za vaš avtomobil. Ali je opremljen s sistemom zaustavitve in zagona? Ali je to električno vozilo ali običajen avtomobil? Če niste prepričani, preverite priročnik za vaše vozilo ali pa se obrnite na vašega serviserja, da določite originalno opremo, ki jo priporoča proizvajalec. Za dodatne informacije kliknite tukaj.

Car_Road_Wheelx725x400.jpg

Akumulatorji za avtomobile z električnim motorjem

Vsak avtomobil potrebuje 12V akumulator. Da, tudi avtomobili z električnim motorjem. Funkcije, kot je sistem zaklepanja, delujejo samo z nizkonapetostnim akumulatorjem. Vendar to še ni vse. Če visokonapetostni akumulator preneha delovati, 12-voltni akumulator napaja bistvene varnostne funkcije, kot so servo krmiljenje, ojačevalnik zavornega učinka in ABS. Za to pomembno funkcijo ponuja VARTA izvedbo Silver Dynamic AGM - zanesljiv vir napajanja, ki ustreza vsem potrebam električnih vozil.

Več o akumulatorjih za električna vozila
Das Armaturenbrett eines Autos mit der Uhr auf der linken Seite, dem Tachometer auf der rechten Seite und einem Start-Stopp-Symbol in der Mitte

Akumulatorji za avtomobile s tehnologijo start-stop

Tehnologija start-stop pomaga varčevati z gorivom, tako da samodejno izklopi motor, vsakič ko se vaš avtomobil ustavi. Toda avtomobili s tem sistemom bolj obremenjujejo avtomobilski akumulator. Zato VARTA® ponuja avtomobilske akumulatorje, kot so akumulatorji Silver Dynamic AGM in Blue Dynamic EFB, ki so zasnovani posebej za vozila s sistemom start-stop.

Več informacij

Application_1_automotive_725x400.jpg

Akumulatorji za običajne ali starejše avtomobile

Odprti svinčeno-kislinski akumulatorji so najbolj običajen tip svinčeno-kislinskih akumulatorjev in so v avtomobilski industriji tudi najbolj razširjeni. Avtomobilskim akumulatorjem VARTA® zaupajo stranke po vsem svetu in bodo nedvomno zadostili vašim potrebam.

Več informacij

VARTA® Iskalnik akumulatorjev


Ste strokovnjak? Uporabite naše napredno iskanje na VARTA Partner Portal.

VARTA® Iskalnik trgovcev

Poišči druge trgovce