Predanost zaščiti okolja

Nasmejana deklica z zaprtimi očmi sedi v avtomobilu in objema svojega medvedka

Podjetje Clarios je vodilno na trgu na področju načinov dela in pobudnik za zaščito okolja, ki imajo širši vpliv na celoten svet. Naša skrb za okolje, katere dokaz je zmanjševanje naših odpadkov in drugi načini odgovorne proizvodnje, so pomemben del naših odgovornosti, kot družbe, že od prvega dne delovanja. Danes predstavlja ta zaveza središče našega programa ecosteps®, le-ta spodbuja ustrezno odlaganje in recikliranje uporabljenih svinčeno-kislinskih akumulatorjev.

Prizadevamo si za nenehno zmanjševanje našega vpliva na okolje z izboljšanjem naših proizvodnih prostorov, spodbujanjem trajnostnega razvoja v okviru dobavne verige, in odgovorno uporabo naravnih virov in surovin.

Trajnostno poslovanje za generacije, ki prihajajo za nami

Pri podjetju Clarios, si nenehno prizadevamo zagotoviti odgovornost za okolje in trajnosten razvoj, in sicer v vsem kar počnemo. S proizvodnjo, kjer imamo tehnologijo na svetovnem nivoju in z najboljšo delovno prakso, so naša prizadevanja pri proizvodnji in recikliranju postavila merila za zdravje, varnost in učinek na okolje.

Naša predanost k trajnosti je dokazana z našimi inovacijami v napredni industriji akumulatorjev za hibridna in električna vozila. Prav tako zagotavljamo na področju rezervnih delov najnovejši tehnološki razvoj, našim strankam pa pomagamo pri prihranku energije, znižanju stopnje onesnaževanje, znižanju porabe goriva, in povečanju stopnje recikliranja.

Vodilni pri recikliranju svinčeno-kislinskih akumulatorjev

Inovativni in tehnološko napredni proizvodni procesi pomenijo, da je svinec v vsakem avtomobilskem akumulatorju VARTA® do 99-odstotno recikliran. Tako ste lahko vsakič, ko kupite enega naših izdelkov, prepričani, da pomagate ohraniti dragocen vir in obenem izkoriščate prednosti učinkovitosti, ki jih prinaša recikliranje.

Podjetje Clarios je ponosno, da je pomagalo razviti sistem recikliranja po principu »zaprtega kroga«, kar je ena od najboljših zgodb o uspehu na področju recikliranja na svetu. In zahvaljujoč dragocenemu prispevku strank, smo pripomogli k temu, da so avtomobilski svinčeno-kislinski akumulatorji najbolj pogosto recikliran potrošniški izdelek v Združenih državah Amerike, z stopnjo zbiranja, ki presega 97%.

Najmodernejši center za recikliranje v Evropi je odprlo podjetje Clarios v letu 1905 v kraju Kreutscheid, Nemčija, in trenutno tam izvajamo posodobitve, ki bodo omogočile še večjo učinkovitost centra.

Za več informacij o recikliranju obiščite Clarios

ecosteps®: odgovoren, trajnostni način recikliranja akumulatorjev

Naš učinkovit program recikliranja ecosteps je najnovejši logični korak pri ohranjanju naravnih virov in zaščiti okolja. ecosteps je oblikovan za namen pravilnega odlaganja in recikliranja rabljenih akumulatorjev vozil, pri tem pa vam zagotavlja gotovost, da bo ves svinec iz vaše baterije recikliran, in da so vse zakonske zahteve, ki to določajo, izpolnjene.

To pa je tudi razlog, da se veliko delavnic po vse Evropi odloča za registracijo kot uradna zbirna točka.

VARTA® Iskalnik akumulatorjev


Ste strokovnjak? Uporabite naše napredno iskanje na VARTA Partner Portal.

VARTA® Iskalnik trgovcev

Poišči druge trgovce