PRVI KORAK: vgradnja avtomobilskega akumulatorja DRUGI KORAK: kako odstraniti avtomobilski akumulator TRETJI KORAK: kako vgraditi nov akumulator ČETRTI KORAK: recikliranje akumulatorja
← Vgradnja in zamenjava

DRUGI KORAK: kako odstraniti avtomobilski akumulator

Preverite navodila za uporabo proizvajalca. Pred odstranjevanjem starega akumulatorja si zabeležite lokacijo pozitivnega terminala akumulatorja in označite polarnost na pozitivnem kablu. Tako boste preprečili, da bi nov akumulator priključili obratno.

Preberite si varnostna navodila & navodila za ravnanje

  1. Najprej odstranite “ozemljitveni” kabel konektorja. Ta previdnostni ukrep prepreči škodo na napeljavi in/ali akumulatorju, ki lahko nastane zaradi nenamernih „ozemljitev“ z orodji.
  2. Preverite nosilec akumulatorja, da le-ta ni poškodovan ali pa ne kaže znakov korozije. Zagotovite, da sta nosilec in držalo v mehanično dobrem stanju in, da ne kažeta znakov korozije. Korozijske dele očistite z vodo (k tej pa lahko dodate nekaj gospodinjskega amonijaka ali jedilne sode) in jih skrtačite s trdo krtačo. Čiste dele osušite in pobarvajte. Ne barvajte terminalov akumulatorja.
  3. Povezavo “ozemljitve” očistite in fiksirajte. Prav tako fiksirajte vklopni rele in povezave zaganjalnika.