Barvni plakati VARTA® iz sedemdesetih let

Zgodovina blagovne znamke VARTA® (1960-1979)

Sodobni akumulatorji VARTA® svojo napredno tehnologijo, zmogljivo delovanje in odlične servisne storitve po vsem svetu zagotavljajo že več kot 100 let.

1960: Šestdesetim letom smo pripomogli do zagona

Prehod iz 6V akumulatorjev na 12V predstavlja veliko spremembo v avtomobilih, saj se je VARTA hitro odzvala naraščajočim zahtevam vozil, ki so prišla na trg v šestdesetih letih in so potrebovala več moči.

1962: Sedaj je vgrajena izredna zanesljivost

VARTA nadomesti ključno komponento, in sicer leseni separator s plastičnim separatorjem, da tako razvije bolj robusten izdelek.

1965: Serijska proizvodnja suho polnjenih akumulatorjev.

VARTA® začne proizvodnjo za suho zaračunajo zagonske akumulatorje v Nemčiji.

1966: Lažji akumulatorji olajšajo prevoz

Trde gumijaste ohišja akumulatorjev nadomestijo preprosti plastični. Rezultat tega je, da jih je lažje prestavljati z enega mesta na drugo.

1970: Puščanje akumulatorjev sodi sedaj že v zgodovino

Predstavljen je prvi avtomobilski akumulator, ki ne pušča, to je VARTA Super Dry in s tem povečamo naš sloves zanesljivosti.

1977: Naš najbolj odporen akumulator

Razvijemo prve akumulatorje, odporne na vibracije in ciklične obremenitve, da lahko tako prenesejo znatne zahteve, ko so nameščeni v gradbena vozila.

1978: Nov način znižanja splošnih stroškov akumulatorjev

Prvi akumulatorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja in vsebujejo tehnologijo selena. Rezultat je nizko samopraznjenje, majhna poraba vode in nižji splošni stroški.

VARTA® Iskalnik akumulatorjev


Ste strokovnjak? Uporabite naše napredno iskanje na VARTA Partner Portal.

VARTA® Iskalnik trgovcev

Poišči druge trgovce